Incasso’s

Wil uw klant niet betalen?

Uw klant betaalt niet? Hilberts Advocatuur heeft ruime ervaring in het incasseren van openstaande vorderingen. Indien het vorderingen betreft waarbij geen sprake is van een diepgaand juridisch geschil, kunnen wij de vordering op basis van no-cure-no-pay behandelen. U betaalt dan alleen een percentage over de geïncasseerde gelden. Daarbij geldt het volgende tarievenschema:

Bovendien behoudt Hilberts Advocatuur de zogenaamde buitengerechtelijke incassokosten, ofwel het percentage waarmee de vordering wordt verhoogd in verband met de gemaakte incassokosten.

Doorgaans verloopt het proces van incasseren als volgt:

Varianten

Op dit schema zijn varianten mogelijk, al naar gelang de aard van de zaak. Zo kan het verstandig zijn om zonder kennisgeving vooraf al beslag te leggen op vermogensbestanddelen van de wederpartij. Daarbij is zorgvuldigheid geboden; mocht de vordering uiteindelijk worden afgewezen door de rechter, dan kan de beslaglegger aansprakelijk zijn voor de schade die de wederpartij eventueel heeft geleden door het beslag.

Aanvragen faillissement

Een andere variant is het aanvragen van het faillissement van de wederpartij omdat debiteuren doorgaans onder dreiging van een faillissement de vordering (deels) willen voldoen. Daarvoor is wel een steunvordering noodzakelijk; slechts wanneer het bestaan van een openstaande vordering van een tweede schuldeiser kan worden aangetoond, kan het faillissementsverzoek door de rechtbank in behandeling worden genomen.

Direct actie

U wilt directe actie? Bel 020-8202395 en indien noodzakelijk verzendt Hilberts Advocatuur diezelfde dag nog een sommatiebrief.

Meer weten?

Ruud Hilberts Advocaat Amsterdam

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met me op. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Gratis kennismakingsgesprek Gratis probleemanalyse Gratis offerte aanvragen Vrijblijvend contact opnemen

Hilberts Advocatuur

Rechtvaardigheid is mijn drijfveer. Indien mij tijdens ons gratis kennismakingsgesprek blijkt dat in uw zaak sprake is van onrechtvaardigheid, dan vecht ik er voor. Overtuigt u mij? Dan overtuig ik u.

Ruud Hilberts

Gratis kennismakingsgesprek Gratis probleemanalyse Gratis offerte aanvragen
Bel direct020 - 820 23 95