Huurrecht bedrijfsruimte

Bij geschillen over de huur van uw bedrijfsruimte

U kunt uw bedrijfsruimte huren of verhuren door middel van een huurovereenkomst, die wordt beheerst door het regime van artikel 7:290 BW, maar u kunt uw bedrijfsruimte ook huren of verhuren door middel van een huurovereenkomst, die wordt beheerst door het regime van artikel 7:230a BW.

Het belangrijkste verschil is dat een huurder van een bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW termijnbescherming geniet (over het algemeen vijf jaar plus vijf jaar en daarna voor onbepaalde tijd) en voorts opzeggingsbescherming geniet (er moet sprake zijn van een geldige beëindigingsgrond, zoals dringend eigen gebruik of renovatie) en een huurder van een bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW slechts ontruimingsbescherming geniet (maximaal drie maal één jaar).

Een winkel, benzinestation, galerie, kapsalon, kiosk, meubelhandel, videotheek, café, restaurant, garage en stomerij zijn veelal bedrijfsruimten in de zin van artikel 7:290 BW.

Een autorijschool, bank, bioscoop, casino, fitnesscentrum, fotostudio, kantine, makelaarskantoor, manege, reisbureau, schoonheidssalon, uitzendbureau en een zwembad zijn veelal bedrijfsruimten in de zin van artikel 7:230a BW.

Contact opnemen

Hilberts Advocatuur adviseert en procedeert niet alleen over beëindiging van de huurovereenkomst (opzegging en ontbinding), máár ook over de huurprijs, een indeplaatsstelling en gebreken.

Wilt u over dit alles meer weten? Neemt u dan contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Meer weten?

Ruud Hilberts Advocaat Amsterdam

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met me op. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Gratis kennismakingsgesprek Gratis probleemanalyse Gratis offerte aanvragen Vrijblijvend contact opnemen

Hilberts Advocatuur

Rechtvaardigheid is mijn drijfveer. Indien mij tijdens ons gratis kennismakingsgesprek blijkt dat in uw zaak sprake is van onrechtvaardigheid, dan vecht ik er voor. Overtuigt u mij? Dan overtuig ik u.

Ruud Hilberts

Gratis kennismakingsgesprek Gratis probleemanalyse Gratis offerte aanvragen
Bel direct020 - 820 23 95